Redirecționează 2% pentru incluziune → 1012620008411
Redirecționează 2% pentru incluziune → 1012620008411
Cine suntem și ce facem? Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina (ASCHF din Peresecina) este un ONG dedicat incluziunii sociale a persoanelor cu nevoi speciale în Raionul Orhei. Cu o experiență de 22 ani în consolidarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități, aducem schimbări semnificative în viețile acestora prin activități de dezvoltare, instruire și advocacy.
De ce să ne susții? ASCHF din Peresecina este un ONG care desfășoară activități pentru incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale. Vrem să ajutăm 200 tineri cu dizabilități mintale și fizice, care locuiesc în servicii sociale din Raionul Orhei să participe la evenimente din comunitate și să se bucure de aceleași oportunități ca și semenii lor.
Imaginează-ți, cum ar fi să trăiești o viață numai în ograda proprie? Noi, ASCHF din Peresecina, avem misiunea de a crea o comunitate mai deschisă și de a ajuta acești tineri să fie acceptați și să privească dincolo de ograda casei.
Redirecționează 2% pentru incluziune → 1012620008411
Ce înseamnă mecanismul 2%? Desemnarea procentuală, cunoscută și ca „Legea 2%” sau „mecanismul 2%”, este procesul prin care persoanele fizice pot direcționa 2% din suma impozitului pe venit calculate la buget către organizațiile necomerciale și instituțiile religioase din țară. Mecanismul 2% nu este o donație pe care oamenii o realizează din banii proprii. În cazul în care persoana alege să direcționeze 2% către o organizație, la stat vor ajunge 98% din impozit, iar 2% vor merge la organizația pe care persoana a ales să o susțină.
Cum să susții ASCHF din Peresecina, fără a avea cheltuieli? Începând cu anul 2024, suntem beneficiari ai mecanismului 2%, o oportunitate ce îți permite să contribui la o schimbarea în comunitate fără a implica costuri suplimentare pentru tine. Orice persoană care achită impozite are posibilitatea să redirecționeze 2% din impozitul său pe venit către o organizație neguvernamentală.
Online sau pe hârtie?
(!) Din acest an, 2024, dacă vrei să redirecționezi 2%, declarația pe venit se va depune online. Prin urmare, vei avea nevoie de o semnătură digitală. Dacă nu ai deja una, urmărește acest material pentru a afla cum poți obține și utiliza o semnătură digitală.
(+) Există posibilitatea de a direcționa 2% din impozitul pe venit către un ONG printr-o metodă simplă și accesibilă: depunerea declarației fiscale pe suport de hârtie. Tot ce trebuie să faci este să te prezinți la Serviciul Fiscal din localitatea ta (etajul 5 al Consiliului Raional Orhei) cu buletinul în mână și să completezi declarația pe suport de hârtie, indicând codul fiscal al ASCHF din Peresecina → 1012620008411
Urmărește acest video pentru a înțelege cum pot fi direcționate cele 2% din impozitul pe venit.
Dacă vrei să încerci online, iată care sunt pașii:
Suntem Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina (ASCHF din Peresecina) – o organizație neguvernamentală, nonprofit, independentă și neafiliată politic, dedicată consolidării incluziunii sociale a persoanelor cu nevoi speciale în comunitate.
Proiectul „Prin informare și capacitare spre consolidare și schimbare” este desfășurat de Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina în cadrul proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Fundația Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (Moldova) și cofinanțat de Uniunea Europeană.
Proiectul MYCS își propune să consolideze capacitățile actorilor civici locali din domeniul tineretului de a presta programe și servicii de participare și capacitare incluzivă și durabilă a tinerilor. Mai multe informații despre proiect și activități: www.tdh.md/MYCS
Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina a fost parte a programului de granturi mici pentru organizațiile societății civile, implementat de UN Women Moldova, în contextul proiectului „Integrarea dimensiunii de dizabilitate în intervențiile umanitare la criza refugiaților din Ucraina”, finanțat de Parteneriatul Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (UNPRPD).