Prezentare

Despre noi

Suntem Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina (ASCHF din Peresecina), o organizație neguvernamentală, nonprofit, independentă și neafiliată politic, dedicată consolidării incluziunii sociale a persoanelor cu nevoi speciale în comunitatea noastră. Încă din 2002, ne-am propus să aducem schimbări semnificative în viața acestor persoane din Raionul Orhei, prin intermediul activităților de instruire, dezvoltare și advocacy.

Misiunea noastră este să promovăm incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale, să respectăm și să apărăm drepturile omului și să construim un mediu prielnic pentru o societate incluzivă. În fiecare zi, identificăm provocările cu care se confruntă persoanele cu nevoi speciale din Raionul Orhei și propunem soluții inovative și creative. Implementăm proiecte cu impact real și mobilizăm parteneri, pentru a aduce schimbări pozitive și durabile în viețile acestor persoane și a familiilor lor.

Am pornit cu o viziune îndrăzneață: “Copii acceptați – Familii împuternicite – Comunitate deschisă”. Însă, am evoluat și am adaptat viziunea noastră la provocările și nevoile actuale. Astăzi, viziunea noastră este “Servicii sociale mai bune – Drepturi egale – Comunitate incluzivă”. Ne dorim să devenim un punct de referință în furnizarea de servicii sociale de calitate, să luptăm pentru drepturile și oportunitățile egale pentru toate persoanele și să contribuim la construirea unei comunități cu adevărat incluzive, în care diversitatea este valorizată și respectată.

Prin tot ceea ce facem, ne ghidăm după următoarele valori:
1. Afecțiune și atitudine pozitivă: Încurajăm și susținem fiecare persoană cu care colaborăm, oferindu-le sprijinul și compasiunea de care au nevoie.
2. Calitate și profesionalism: Ne concentrăm pe furnizarea de servicii și programe de înaltă calitate, bazate pe expertiză și cunoștințe specializate.
3. Transparență și responsabilitate: Ne asumăm responsabilitatea acțiunilor noastre și promovăm transparența în toate proiectele și programele noastre.
4. Echitate socială: Ne luptăm pentru o societate prosperă, în care toate persoanele, indiferent de dizabilități sau nevoi sociale, să aibă oportunități egale.
5. Confidențialitate: Protejăm cu strictețe confidențialitatea informațiilor și respectăm intimitatea fiecărei persoane pe care o sprijinim.

”Servicii sociale mai bune - Drepturi egale - Comunitate incluzivă”

Programe de succes

De-a lungul anilor, ASCHF din Peresecina a dezvoltat și implementat o serie de programe de succes, menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor cu dizabilități și a familiilor acestora:

  • Voluntariat bazat pe participare socială și colaborare (2023-prezent): Am înființat un program inovator de voluntariat care implică participarea activă a persoanelor cu dizabilități în diverse activități sociale și colaborarea cu comunitatea locală.
  • Dezinstituționalizarea tinerilor cu dizabilități mintale (2019-prezent): Contribuim la integrarea tinerilor cu dizabilități mintale în societate, promovând alternative la instituționalizare și susținându-i în dezvoltarea abilităților necesare pentru o viață independentă. 
  • Asistență familiilor persoanelor cu dizabilități (2005-prezent): Sprijinim familiile persoanelor cu dizabilități, oferindu-le informații, consiliere și resurse pentru a face față provocărilor zilnice.
  • Clubul Tânărului Independent (2012-2018): Am creat un mediu sigur pentru tinerii cu dizabilități, oferindu-le oportunități de dezvoltare personală și socială.
  • Educație Incluzivă (2009-2017): Am militat pentru incluziunea copiilor cu dizabilități în sistemul de învățământ, asigurându-ne că ei au acces la educație de calitate, potrivit nevoilor și potențialului lor.
  • Orientare Vocațională (2005-2017): Am oferit sprijin și consiliere în alegerea carierei și pregătirea pentru piața muncii pentru persoanele cu dizabilități.

Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie. Cu sprijinul dvs. și angajamentul nostru, putem aduce schimbări semnificative și să creăm un viitor mai luminos pentru persoanele cu nevoi speciale din comunitatea noastră. Alăturați-vă nouă și fiți parte din schimbarea pozitivă pe care o aducem împreună!

Contactează-ne

Linkuri utile

Galerie

Proiectul „Prin informare și capacitare spre consolidare și schimbare” este desfășurat de  Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina în cadrul proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Fundația Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (Moldova) și cofinanțat de Uniunea Europeană. 

Proiectul MYCS își propune să consolideze capacitățile actorilor civici locali din domeniul tineretului de a presta programe și servicii de participare și capacitare incluzivă și durabilă a tinerilor. Mai multe informații despre proiect și activități: www.tdh.md/MYCS

Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina a fost parte a programului de granturi mici pentru organizațiile societății civile, implementat de UN Women Moldova, în contextul proiectului „Integrarea dimensiunii de dizabilitate în intervențiile umanitare la criza refugiaților din Ucraina”, finanțat de Parteneriatul Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (UNPRPD).