Activitățile de voluntariat – aprilie 2024

Plantarea arborilor și arbuștilor în serviciile sociale pentru persoane cu dizabilități

În luna aprilie, echipa de voluntari ASCHF din Peresecina au fost implicată activ în diverse activități de plantare pentru a înverzi spațiile serviciilor sociale din raionul Orhei. În total au fost plantți 462 arbori și arbuști în grădinile și curțile serviciilor sociale pentru tineri cu dizabilități din raionul Orhei. 

În perioada lunii aprilie au fost realizate activități frumoase de înverzire a spațiilor din:

  • 1 aprilie – Casa Comunitară din satul Mălăiești
  • 2 aprilie – Locuința Protejată Nr. 2 din orașul Orhei
  • 2 aprilie – Locuința Protejată din Orhei
  • 3 aprilie – Casa Comunitară din satul Zorile
  • 6 aprilie – Locuința Protejată Nr. 1 din orașul Orhei

Ziua ușilor deschise la Casa Comunitară din Bolohan – 13 aprilie

Echipa și voluntarii ASCHF din Peresecina au organizat un eveniment de neuitat la Casa Comunitară din satul Bolohan, intitulată “Ziua Ușilor Deschise”. La această activitate au participat: voluntari ASCHF, tineri cu dizabilități, angajați ai serviciului social, rude, vecini, prieteni, primarul din localitate, organizatori și animatori. Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare, zâmbete, culori și voie bună. Voluntarii a au contribuit la organizarea activităților, care au inclus muzică, dans și un master-class de desen. 

Un moment deosebit al evenimentului a fost realizarea visului lui Sergiu (beneficiar al serviciului social). De ziua lui, pe 21 martie, Sergiu și-a dorit să cânte în fața unei adunări frumoase. Cu sprijinul echipei ASCHF din Peresecina, acest vis a devenit realitate în cadrul sărbătorii din 13 aprilie. Sergiu a cântat în fața oaspeților, iar melodia sa a atins inimile tuturor, aducând o horă de bucurie în curtea casei. “Ziua Ușilor Deschise” la Casa Comunitară din Bolohan a fost un exemplu perfect de cum putem construi împreună o comunitate incluzivă. 

Ziua ușilor deschise la Locuința Protejată Nr. 1 din Orhei – 21 aprilie

Deși ploaia ne-a surprins dis-de-dimineață, echipa ASCHF din Peresecina nu s-a lăsat descurajată și am transformat holul blocului într-un spațiu de sărbătoare și incluziune.

 Locatarii blocului din sectorul Nordic al orașului Orhei au fost întâmpinați cu mare fast în holul casei, unde au fost organizate diverse activități și surprize. Voluntarii și partenerii ASCHF din Peresecina, dedicați ideei de a deschide larg ușile către tinerii cu dizabilități din serviciile sociale din Raionul Orhei, nu s-au lăsat descurajați nici de ploaie, nici de vânt. 

Alături de ASCHF din Peresecina au fost vecinii, prietenii și susținătorii din comunitate, demonstrând astfel că incluziunea și solidaritatea sunt valori esențiale pentru noi toți.

Ziua ușilor deschise la Locuința Protejată Nr. 2 din Orhei – 25 aprilie

ASCHF din Peresecina a organizat “Ziua ușilor deschise” la Locuința Protejată Nr. 2 din Orhei, eveniment care a reunit beneficiari, voluntari și parteneri într-o atmosferă plină de bucurie și incluziune. Tinerii talentați din cadrul serviciului social au fost gazdele evenimentului, oferind momente de neuitat prin cântece și un master-class de desen. Fiecare participant a plecat acasă cu o lucrare din lemn, oferită de Magic Wood, pe care au decorat-o în mod creativ.

Evenimentul a fost susținut de partenerii ASCHF din Peresecina: Magic Wood, DolceVita, Primăria Orhei, Serviciile Comunal Locative Orhei, Centrul de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din Orhei, YK Orhei, Asociația Obștească Servicii Sociale Durabile și echipa EvenTime.

Ziua ușilor deschise la Locuința Protejată Nr. 2 din Orhei a fost un eveniment de succes, plin de momente speciale și amintiri de neuitat. Mulțumim tuturor celor implicați și vă așteptăm cu drag la următoarele noastre evenimente, pentru a continua să celebrăm incluziunea și solidaritatea în comunitatea noastră.

Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina implementează proiectul „Prin informare și capacitare spre consolidare și schimbare” în cadrul proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Terre des hommes – Moldova, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile(România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (Moldova) și este cofinanțat de European Union in the Republic of Moldova.
 
Proiectul MYCS își propune să consolideze capacitățile actorilor civici locali din domeniul tineretului de a presta programe și servicii de participare și capacitare incluzivă și durabilă a tinerilor. Mai multe informații despre proiect și activități aflați aici: www.tdh.md/MYCS
 

Note: Imaginile și datele cu privire la beneficiari au fost folosite cu acordul acestora și în strictă conformitate cu principiile confidențialității.

Contactează-ne

Linkuri utile

Galerie

Proiectul „Prin informare și capacitare spre consolidare și schimbare” este desfășurat de  Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina în cadrul proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Fundația Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (Moldova) și cofinanțat de Uniunea Europeană. 

Proiectul MYCS își propune să consolideze capacitățile actorilor civici locali din domeniul tineretului de a presta programe și servicii de participare și capacitare incluzivă și durabilă a tinerilor. Mai multe informații despre proiect și activități: www.tdh.md/MYCS

Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina a fost parte a programului de granturi mici pentru organizațiile societății civile, implementat de UN Women Moldova, în contextul proiectului „Integrarea dimensiunii de dizabilitate în intervențiile umanitare la criza refugiaților din Ucraina”, finanțat de Parteneriatul Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (UNPRPD).