03.08.2015 – 23.09.2015
Concurs de Granturi Mici lansat de Programul Comun de Dezvoltare Locală Integrată (PCDLI) pentru crearea și/sau dezvoltarea serviciilor de îngrijire și educare preșcolară a copiilor din localitățile eligibile. Programul Comun de Dezvoltare Locală Integrată este implementat de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women), cu susținerea financiară a Guvernului Danemarcei.
Administrația Publică Locală s. Peresecina
Centrul comunitar multifuncțional „Generația PRO” s. Peresecina
SCOP
Crearea unui Centru educațional pentru copiii de vârsta 1 – 7 ani și amenajarea acestui spațiu pentru a satisface necesitățile mai multor categorii din populația comunității, inclusiv copii și femei; precum și angajarea în câmpul muncii a 2 persoane cu dizabilități.
OBIECTIVE
REZULTATE
Suntem Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina (ASCHF din Peresecina) – o organizație neguvernamentală, nonprofit, independentă și neafiliată politic, dedicată consolidării incluziunii sociale a persoanelor cu nevoi speciale în comunitate.
Proiectul „Prin informare și capacitare spre consolidare și schimbare” este desfășurat de Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina în cadrul proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Fundația Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (Moldova) și cofinanțat de Uniunea Europeană.
Proiectul MYCS își propune să consolideze capacitățile actorilor civici locali din domeniul tineretului de a presta programe și servicii de participare și capacitare incluzivă și durabilă a tinerilor. Mai multe informații despre proiect și activități: www.tdh.md/MYCS
Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina a fost parte a programului de granturi mici pentru organizațiile societății civile, implementat de UN Women Moldova, în contextul proiectului „Integrarea dimensiunii de dizabilitate în intervențiile umanitare la criza refugiaților din Ucraina”, finanțat de Parteneriatul Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (UNPRPD).