Parteneriat pentru incluziune: Colaborăm cu Instituția Publică Liceul Teoretic ,,Ion Luca Caragiale” Orhei

Parteneriat pentru incluziune:

Colaborăm cu Instituția Publică Liceul Teoretic ,,Ion Luca Caragiale" Orhei 

Suntem bucuroși să anunțăm un parteneriat semnificativ cu Instituția Publică Liceul Teoretic ,,Ion Luca Caragiale” din Orhei, o instituție de învățământ care împărtășește aceleași valori și viziuni cu noi  în ceea ce privește dezvoltarea comunității și educația tinerilor.
 
Prin această colaborare, sprijinim inițiativa dedicată creării unui program de voluntariat care va încuraja tinerii voluntari să se implice în activități sociale, de agrement și educaționale cu tinerii cu dizabilități din serviciile sociale. Scopul nostru este de a facilita incluziunea socială a tinerilor cu dizabilități și de a promova drepturile acestora.
 
Acest parteneriat va aduce numeroase beneficii pentru ambele grupuri implicate: ️ Tinerii voluntari vor avea oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile personale și sociale, de a contribui la comunitate și de a-și crește șansele de angajare.
️ În același timp, tinerii cu dizabilități vor beneficia de suportul și interacțiunea cu voluntarii, facilitând astfel incluziunea lor socială.
 
Este important să menționăm că Liceul Teoretic ,,Ion Luca Caragiale” din Orhei asigură acces, relevanță și calitate în realizarea procesului educațional, în scopul formării unor personalități integre, active, capabile de a-și găsi locul într-o societate în continuă schimbare. Instituția este o școală prietenoasă, bazată pe comunicare deschisă în rândul elevilor, o bună colaborare între profesori, căldură și grijă față de elevi cu deschidere pentru comunitatea locală.
 
Suntem mândri să-i avem drept parteneri în această inițiativă și suntem hotărâți să colaborăm pentru a face o diferență pozitivă în comunitatea noastră
 
#ParteneriateComunitare #împreună #maiputernici #maibine #MYCS
Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina implementează proiectul „Prin informare și capacitare spre consolidare și schimbare” în cadrul  proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Terre des hommes – Moldova, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile(România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare(Moldova) și este cofinanțat de European Union in the Republic of Moldova.
 
Proiectul MYCS își propune să consolideze capacitățile actorilor civici locali din domeniul tineretului de a presta programe și servicii de participare și capacitare incluzivă și durabilă a tinerilor. Mai multe informații despre proiect și activități aflați aici: www.tdh.md/MYCS

Contactează-ne

Linkuri utile

Galerie

Proiectul „Prin informare și capacitare spre consolidare și schimbare” este desfășurat de  Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina în cadrul proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Fundația Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (Moldova) și cofinanțat de Uniunea Europeană. 

Proiectul MYCS își propune să consolideze capacitățile actorilor civici locali din domeniul tineretului de a presta programe și servicii de participare și capacitare incluzivă și durabilă a tinerilor. Mai multe informații despre proiect și activități: www.tdh.md/MYCS

Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina a fost parte a programului de granturi mici pentru organizațiile societății civile, implementat de UN Women Moldova, în contextul proiectului „Integrarea dimensiunii de dizabilitate în intervențiile umanitare la criza refugiaților din Ucraina”, finanțat de Parteneriatul Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (UNPRPD).