Lansarea Programului anual de voluntariat pentru sprijinirea tinerilor cu dizabilități în Raionul Orhei

🌟Lansarea Programului anual de voluntariat pentru sprijinirea tinerilor cu dizabilități în Raionul Orhei

Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina anunță lansarea Programului anual de voluntariat orientat spre sprijinirea tinerilor cu dizabilități în Raionul Orhei, în cadrul proiectului “Prin informare și capacitare spre consolidare și schimbare”. Programul vine ca răspuns la nevoia de incluziune socială și sprijin pentru tinerii cu nevoi speciale din comunitate.
 
🎯Programul de voluntariat al ASCHF din Peresecina este axat pe promovarea incluziunii sociale și respectarea drepturilor omului, având în vedere construirea unui mediu prielnic pentru o societate incluzivă. Acesta oferă oportunități semnificative pentru tinerii voluntari de a contribui la crearea unei comunități mai incluzive și de a dezvolta abilitățile personale.
 
Beneficiile pentru voluntari
Voluntarii implicați în program vor beneficia de:
🔸️Dezvoltare personală, valorificându-și potențialul și abilitățile;
🔸️Impact social, contribuind la crearea unei comunități incluzive;
🔸️Prietenii și aventuri noi, încurajând crearea de noi legături și rețele de cunoscuți;
🔸️Experiențe unice, prin organizarea de evenimente și activități inovatoare;
🔸️Oportunități viitoare, deschizând noi uși în carieră și educație.
 
Curs gratuit de instruire
📚Un aspect esențial al programului este furnizarea unui Curs gratuit de instruire privind voluntariatul orientat spre sprijinirea tinerilor cu dizabilități. Acest curs este conceput pentru a pregăti voluntarii în domenii precum drepturile persoanelor cu dizabilități, acordarea primului ajutor, comunicarea empatică, organizarea activităților de divertisment, lucrul în echipă, etica voluntarului, etc.
📜Cursul va fi livrat de formatori experți, într-un mediu plăcut și interactiv, va include materiale informative utile, iar la final voluntarii vor primi certificate de absolvire.
 
Activități practice pentru voluntari
🎉După absolvirea cursului, voluntarii vor fi pregătiți să participe la acțiuni practice menite să aducă schimbări reale în comunitate. Acestea includ plantarea de arbori și arbuști pentru înverzirea localităților🌱din Raionul Orhei, organizarea de ateliere de gătit🍪 crearea de lucrări hand-made🔖promovarea activităților sportive pentru un stil de viață sănătos⚽️ vizite culturale la circ, teatre, muzee🏰, și excursii la cele mai populare atracții turistice locale🏞
Înregistrare și participare
Programul este deschis pentru tinerii activi interesați să se implice și să facă o schimbare în comunitate. Înregistrările sunt acceptate până la data de 31 octombrie 2023.
Pentru a vă înregistra, completați formularul online
Mai multe detalii despre programul de voluntariat (AICI
 
Contact
Pentru mai multe informații despre program sau pentru întrebări, vă rugăm să contactați echipa de management al voluntarilor ASCHF din Peresecina:
🔸️E-mail: voluntariat@aschf-peresecina.md
🔸️Telefon: 069136752 – Ana | 069382194 – Irina
ℹ️Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina implementează proiectul „Prin informare și capacitare spre consolidare și schimbare” în cadrul proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Terre des hommes – Moldova, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare(Moldova) și este cofinanțat de European Union in the Republic of Moldova.
 
Proiectul MYCS își propune să consolideze capacitățile actorilor civici locali din domeniul tineretului de a presta programe și servicii de participare și capacitare incluzivă și durabilă a tinerilor. Mai multe informații despre proiect și activități aflați aici: www.tdh.md/MYCS

Contactează-ne

Linkuri utile

Galerie

Proiectul „Prin informare și capacitare spre consolidare și schimbare” este desfășurat de  Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina în cadrul proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Fundația Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (Moldova) și cofinanțat de Uniunea Europeană. 

Proiectul MYCS își propune să consolideze capacitățile actorilor civici locali din domeniul tineretului de a presta programe și servicii de participare și capacitare incluzivă și durabilă a tinerilor. Mai multe informații despre proiect și activități: www.tdh.md/MYCS

Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina a fost parte a programului de granturi mici pentru organizațiile societății civile, implementat de UN Women Moldova, în contextul proiectului „Integrarea dimensiunii de dizabilitate în intervențiile umanitare la criza refugiaților din Ucraina”, finanțat de Parteneriatul Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (UNPRPD).