Persoana de contact:
01.01.2009 – 31.12.2011
Contract de cooperare pentru dezvoltare încheiat între The Swedish Organization for Individual Relief (IM)/Reprezentanța SOIR Moldova și ASCHF din Peresecina
Centrul comunitar multifuncțional „Generația PRO” s. Peresecina
Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Familiei Orhei
Administrația Publică Locală s. Peresecina
AOFM Orhei
SCOP
Contribuție la formarea unei societăți incluzive în aria s.Peresecina cât și dezvoltarea parteneriatului cu actorii la nivel raional de dezvoltare a serviciilor în r-nul Orhei, unde copiii și tinerii adulți cu nevoi speciale să se bucure de drepturile lor, să beneficieze de servicii de reabilitare corespunzătoare, de educație incluzivă și de trai independent.
OBIECTIVE
1. Servicii de reabilitare. Dezvoltarea și crearea serviciilor de reabilitare orientate spre consolidarea abilităților copiilor și a tinerilor adulți cu dizabilități psihice și fizice și susținerea acestora pentru a-și dezvolta deprinderi de trai independent.
2. Educație incluzivă. Dezvoltarea educației inclusive în regiunea de intervenție
3. Asistență și sprijin familiilor. Asistență familială pentru ca familiile persoanelor cu dizabilități să se implice în activități ce ar favoriza procesul integrării lor sociale.
4. Instruire și integrare profesională. Servicii vocaționale pentru tinerii cu dizabilități fizice și intelectuale
5. Advocacy. Informarea comunității prin activități de advocacy
REZULTATE
Suntem Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina (ASCHF din Peresecina) – o organizație neguvernamentală, nonprofit, independentă și neafiliată politic, dedicată consolidării incluziunii sociale a persoanelor cu nevoi speciale în comunitate.
Proiectul „Prin informare și capacitare spre consolidare și schimbare” este desfășurat de Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina în cadrul proiectului „MYCS: pentru o societate civilă de tineret mai puternică”, implementat de Fundația Terre des hommes Moldova, în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (România) și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (Moldova) și cofinanțat de Uniunea Europeană.
Proiectul MYCS își propune să consolideze capacitățile actorilor civici locali din domeniul tineretului de a presta programe și servicii de participare și capacitare incluzivă și durabilă a tinerilor. Mai multe informații despre proiect și activități: www.tdh.md/MYCS
Asociația de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Peresecina a fost parte a programului de granturi mici pentru organizațiile societății civile, implementat de UN Women Moldova, în contextul proiectului „Integrarea dimensiunii de dizabilitate în intervențiile umanitare la criza refugiaților din Ucraina”, finanțat de Parteneriatul Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (UNPRPD).